کد اقتصادی
کد اقتصادی
تمامی اشخاص که قصد فعالیت اقتصادی و تجاری را دارند می بایستی قبل از شروع فعالیت نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام نمایند. کد اقتصادی شماره منحصر به فردی است کهتوسط سازمان امور مالیاتی کشور حسب مورد به اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص داده می شود. لذا پس از اخذ کد 12 رقمی مودیان مالیاتی موظف هستند برای دریافت کد اقتصادی در سایت مربوط ثبت نام نمایند. اشخاص اعم از حقوقی و حقیقی که فاقد کد اقتصادی باشند روند مالیاتی انها با مشکل رو به رو می شود. در صورتی که اقدام به تشکیل پرونده ی مالیاتی ننمایند در برابرضوابط و قوانین سازمان امور مالیاتی کشور علی الراس شناخته می شوند. حال سازمان امور مالیاتی کشور در راستای توسعه خدمات الکترونیکی تکریم مودیان مالیاتی و کاهش مراجعات حضوری به واحد های مالیاتی امور را آنلان انجام می دهد. همچنین فراهم آوردن امکان انجام امورمالیاتی مودیان گرامی به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه اقدام به ایجاد پیش ثبت نام کد اقتصادی 16رقمی می نمایند، این در حالی است ،که اخذ کد اقتصادی 12رقمی پس از تشکیل پرونده مالیاتی الزاما به صورت حضوری صورت می پذیرد.
پس از ثبت شرکت اخذ کد اقتصادی برای انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده مالیاتی نیز ضروری می باشد. برای اخذ کد اقتصادی بایستی به سازمان مالیات مراجعه شود و مراحلی را طی نمایید. موسسه مهر آوید در زمینه اخذ کد اقتصادی مشاوره و راهنمایی لازم را به متقاضیان ارائه می دهد.
اخذ کد اقتصادی ضروری می باشد زیرا بایستی برروی فاکتورهای خرید و فروش درج شود. برای محاسبه سود حاصله در معاملات استفاده شود و بنابراین با محاسبه دقیق سودهای کسب شده مالیات نیز دقیقتر محاسبه می شود. البته ناگفته نماند که توسط کد اقتصادی سازمان امور مالیاتی کشور قادر است دفاتر قانونی، فاکتورها و صورتحساب های صادر شده را به راحتی بررسی نماید.
به عبارت کلی می توان بیان نمود که کد اقتصادی برای انجام فعالیت های اقتصادی لازم و ضروری می باشد. اشخاص حقیقی و حقوقی با دارا بودن کد اقتصادی می توانند به نحو احسن و قانونی به فعالیت های اقتصادی خویش بپردازند. کد اقتصادی، کدی می باشد که هم در امور اقتصادی و هم در امور مالیاتی برای اشخاص ضروری است. به طوری که اشخاص برای اخذ کد اقتصادی باید تشکیل پرونده مالیاتی بدهند تا بتوانند کد اقتصادی 12 رقمی اخذ نمایند. بعد از تشکیل پرونده مالیاتی می توانند کد اقتصادی 16 رقمی اخذ نمایند.
مدارک اخذ کد اقتصادی
قطعا برای اخذ کد اقتصادی بایستی شرایطی را دارا باشید تا بتوانید این کد را اخذ کنید. اما به طور کلی می توان گفت اشخاص حقیقی و حقوقی برای انجام امور تجاری باید این کد را دارا باشند تا بتوانند امور تجاری و اقتصادی انجام دهند. در ذیل به مدارک اخذ کد اقتصادی اشاره شده است
مدارک لازم برای اشخاص حقیقی
فرم اطلاعات هویتی ، تصویر شناسنامه ، (اصل و تصویر) فیش بانکی، مجوز فعالیت یا سند محل فعالیت تجاری. (رسمی وغیر رسمی ) و سه قطعه عکس که در صورت داشتن کداقتصادی آن را پشت عکس درج و در غیر این صورت مشخصات سجلی پشت آن درج می گردد. و همچنین فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری (برای دارندگان شماره اقتصادی) به همراه ، تحویل حوزه مالیاتی می شود.
مدارک لازم برای اشخاص حقوقیعبارت است از: فرم اطلاعات هویتی مربوط ، آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و فیش بانکی و فتوکپی کارت اقتصادی یا فیش کامپیوتری (برای دارندگان شماره اقتصادی )اشخاص حقوقی نیاز به عکس ندارند.
نحوه در خواست کد اقتصادی
مؤیدی مالیاتی با بررسی شرایط مندرج در اطلاعیه منتشره در روزنامه های کثیر الانتشار و دستور العمل اجرایی ماده 85 قانون وصول برخی از در آمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین ، در صورت داشتن شرایط ، فرم اطلاعات هویتی مربوطه را از روزنامه جدا می نماید. یا از فرم نمونه کپی می گیرد و پس از تکمیل قسمت مربوط به خود و الصاق یک قطعه عکس بر روی فرم هویتی به همراه سایر مدارک تحویل حوزه مالیاتی ذیربط نموده و رسید دریافت می کند. پس از رسیدگی حوزه ، به مدارکی که ناقص باشد شماره اقتصادی تخصیص نمی یابد و مدارک و فیش بانکی مسترد نخواهد شد. در مورد اشخاص حقوقی نیز همانند اشخاص حقیقی عمل می شود با این تفاوت که در صورت داشتن تغییرات باید فرم تغییرات اطلاعات هویتی نیز از طرف مؤدی تکمیل گردد. تشکیلات قانونی نیز در صورتی که دارای ذیحساب مستقل بوده و مورد تایید امور ذیحسابی ها باشد می توانند با مراجعه به حوزه مالیاتی تکلیفی خود ، درخواست شماره اقتصادی نماید.
09129401482